top of page

Är du snäll mot dig själv?

Ställ den frågan till dig själv och reflektera.


Svarar du: ”Nej”. Så är det nog dags för en förändring. Dags att träna vår hjärna till ökat välmående. Nedan har vi några tips man kan ta med sig.


🌷 Ge dig själv tid.

Tid för att tänka på hur du mår, vad du vill ändra på och vad som är jobbigt. 
Anteckna känslor och tankar. Planera in i kalendern om det behövs.


🌷 Formulera vad du är bra på.
Genom att skriva ner blir du också mer medveten och kan återkomma till listan när du känner dig nere eller är hård mot dig själv.


🌷 Stanna upp i den jobbiga situationen.
Fly inte från obehagliga känslor utan dig själv att vara ledsen eller arg likaväl som glad eller nöjd. Vi lär oss då känna igen känslan och med tiden blir den inte lika skrämmande.


🌷Lista vad du mår bra av.
När vi befinner oss i situationer eller perioder av mycket självkritik och stress kan det vara lätt att glömma bort vad som får oss att må bra. Ex: träna, umgås med vänner, läsa, laga mat, lösa korsord


🌷 Lista vad du har gjort bra.
Ibland kan det kännas som att vi inte har fått något bra gjort och vi känner oss värdelösa i jämförelse med exempelvis kollegor eller vänner. Anteckna då vad du faktiskt har åstadkommit. Du kommer upptäcka att du visst har gjort viktiga saker. Du kanske tog en välbehövlig sovmorgon, hann med en promenad på lunchen, ringde en person som behövde dig eller var ovanligt trevlig mot personalen på Ica? Allt räknas.


🌷 Glöm inte att misstag är nödvändiga för att utvecklas och bli bättre! 
Fundera på vad du hade kunnat göra annorlunda och tänk att du ska göra bättre nästa gång. Vi är inte mer än människor och människor gör misstag, det är en del av att leva.

-

”Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår herre.”

‭‭Romarbrevet‬ ‭6:23‬ ‭


7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ilska

bottom of page