top of page
VUXENUTBILDNING Course

Arkiv
kurser & Event

0001-7034932467_20210901_103736_0000.png

Kommunikation i 
relationer och äktenskap

Upplever ni det svårt att kommunicera med eller förstå varandra? Välkommen till en studiecirkel om kommunikation i äktenskap och relationer!

I en relation oavsett om den är med en partner eller mellan vuxen och barn så kan det lätt uppstå missförstånd och bråk. En grundläggande förståelse för hur kommunikation fungerar är ett sätt att hitta vägar för att mötas i en relation.

I denna studiecirkel går vi igenom olika scenarion som kan uppstå och hjälper varandra att ge förslag på lösningar och tips på vägen.

Kursledare: Mazin Noel, diakon och hjärtläkare som sadlat om till psykiatrin, Bachelor i teologi. Engagerad i ungdomsarbete och grundare till Livets center, www.livetscenter.com

Praktisk information

Deltagarna möts fem söndagar i denna studiecirkel:
12/9, 26/9, 10/10, 24/10 och 14/11

Välkommen med din anmälan!

Skärmavbild 2021-03-08 kl. 13.30.41.png

Att vara förälder

Något av det svåraste och mest utmanande som finns i livet är att vara en god förälder och en god förebild för sina barn

 

Vad innebär en god uppfostran? Hur kan vi som föräldrar lära oss att bättre kommunicera med barnen och undvika konflikter? Hur kan vi göra när det dyker upp problem? Med denna studiecirkel får du konkreta verktyg för att förbättra relationer mellan föräldrar och barn i familjen.

Kursledare: Mazin Noel, diakon och hjärtläkare som sadlat om till psykiatrin, Bachelor i teologi. Engagerad i ungdomsarbete och grundare till Livets center, www.livetscenter.com

Följande tisdagar kl 19-20

13 april, 27 april, 11 maj

Välkommen med din anmälan!

IMG-20210420-WA0007.jpg

Jag vill förändras

Välkommen till en studiecirkel om våra val i livet utifrån ett katolskt perspektiv, lett av diakon Mazin Noel.

Hur vet jag vad Guds väg är för mig? Är mitt val rätt eller fel? Dessa och andra frågor kommer lyftas av diakon Mazin Noel under tre fredagar 19.00-20.00 på Zoom.

Kursledare: Mazin Noel, diakon och hjärtläkare som sadlat om till psykiatrin. Han är engagerad i ungdomsarbete och grundare till Livets center.

Kursen arrangeras av Livets Center tillsammans med Mar Yousif Ungdomsförening, vars syfte är att jobba med andlig och psykologisk utveckling för familjer ur ett katolskt perspektiv.

inzoomatmazinnoel_r-page-001.jpg

Bibeln och modern psykologi

En halvtimmes föreläsning som följs av samtal med föreläsaren diakon Mazin Noel. Många av de insikter som gjorts av den nutida psykologin kan vi se
exempel på redan i Bibeln. Bibelns författare behärskade djupgående kännedom om människans natur, hennes svagheter och styrkor, sättet att bygga relationer. I Bibeln finns även insikter om språkets betydelse, medvetandet, minnet och människans sinnen som framställs
på ett sätt som påminner om många av de principer som den moderna psykologin vägleds av.


Mazin Noel är diakon och hjärtläkare som sadlat om till psykiatrin. Han är bachelor i teologi och grundare av Livets center, www.livetscenter.com.

Datum: Onsdag 8 september 2021 Kl 19-20

Plats: Inzoomat

inzoomatungdommazinnoel.jpeg

Inzoomat UNGDOM

Följ våra Zoom-kurser på nätet! 

30 minuter föreläsning, 15 minuter gruppsamtal och 15 minuter frågor.

16 september: Prestationsångest, kroppskomplex och stress från föräldrar, kompisar och skolan - hur kan vår tro vara en hjälp?

30 september: Droger, alkoholmissbruk, självskadebeteende - vad kämpar unga människor med i dagens samhälle och hur kan man ta sig ur dessa problem?

14 oktober: Mobbning, utfrysning, social fobi - det sociala livet kan vara tufft, hur kan man finna vägen till sunda relationer?

Föreläsare: Mazin Noel, diakon, hjärtläkare, blivande psykiater, bachelor i teologi och grundare av Livets center

bottom of page